Syskongrupp, 13-17 år, autism

Information

Anordnas på olika habiliteringscenter under året inom Habilitering & Hälsa i Region Stockholm.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Närstående

Kursansvarig
Habilitering & Hälsa i Region Stockholm.

För syskon, 13-17 år, till barn med autism. En grupp för sex till tio ungdomar som träffas fem gånger. Under träffarna varvas information, samtal och aktiviteter. Syskongruppen inleds och avslutas med föräldraträff.

En syskongrupp är till för dig som har en syster eller bror med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. I gruppen träffar du andra syskon. Du kan berätta om hur du har det, ställa frågor och lära dig mer om din brors eller systers funktionsnedsättning. Gruppen leds av en eller två gruppledare.

Vi träffas fem gånger och har olika teman. Exempel på teman är likheter och olikheter, rättvisa och orättvisa, känslor och möjligheter. Vi fikar varje gång vi ses, tittar på korta filmklipp, gör någon aktivitet och pratar.

Till föräldern

Före och efter syskonträffarna är det föräldraträffar där kursledarna berättar om syskonträffarnas innehåll. Vi kommer även prata om hur syskon kan påverkas av syskonrelationen på kort och lång sikt. Det ges även tillfälle till erfarenhetsutbyte.  

Gruppen riktar sig till syskon utan egen funktionsnedsättning. Åldern på systern eller brodern med funktiosnedsättning har ingen betydelse.

För att delta behöver minst en förälder ha gått en grundkurs om autism, 6-12 timmar, på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Intresseanmälan

Det är en förälder som anmäler intresse att delta.

Vi informerar om du har en plats efter sista anmälningsdag.

Om ingen kursomgång visas, så finns det ingen grupp att anmäla sig till nu.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
There is nothing to show.