Kontakt - informationsträff för föräldrar

Information

logo

Anordnas på olika habiliteringscenter under året inom Habilitering & Hälsa i Region Stockholm.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Patienter

Kursansvarig
Habilitering & Hälsa i Region Stockholm

Informationsträff för föräldrar om Kontakt. Kontakt är en insats i grupp för barn med autism, 9-13 år, för att få bättre självförtroende i samspel med andra.

Det här är ett tillfälle för dig som är förälder att få information om Kontakt och anmäla att ditt barn är intresserad att delta. 

Efter informationsträffen intervjuar vi de barn/ungdomar som är anmälda. Vi sätter sedan samman en grupp med målet att skapa en god gruppdynamik. Det här innebär att intresseanmälan inte automatiskt innebär en plats i en grupp.

För att delta ska barnet/ungdomen ha autism utan intellektell funktionsnedsättning.

Minst en förälder behöver ha deltagit i en grundkurs om autism (6-12 h) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter  eller Autismceenter så barn innan ungdomen kan delta i Kontakt. 

Om Kontakt

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 ungdomar i gruppen.

Varje träff är 1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
There is nothing to show.