Förstå och hantera stress - för ungdomar med autism

Information

Den här gruppen anordnas på flera mottagningar inom Habilitering & Hälsa.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Patienter

Kursansvarig
Habilitering & Hälsa

För ungdomar, 15-17 år, med autism. En grupp med fyra till sex ungdomar som träffas med två samtalsledare. Fokus är att förstå vad stress är och hitta sätt att förebygga och hantera stress. Gruppen träffas fyra gånger.

Det här är en kurs för dig som har autism och har problem med stress.

Du deltar i en grupp med 5-8 andra ungdomar och två samtalsledare som träffas fyra gånger. Du lär dig om vad stress är och hur det hänger ihop med autism. Vi hjälps åt att förstå vad du blir stressad av och hur det påverkar din vardag. Vi visar också metoder för att förebygga stress och för att hantera stress.

Du behöver inte prata när vi ses. Det går bra att bara lyssna och dela med dig om det känns bra.

Du får en hemuppgift mellan varje träff.

Innan kursen startar har vi ett möte med dig och en förälder eller en annan vuxen som är viktig för dig. Då berättar vi mer om kursen så att du vet vad som ska hända och så att du kan få hjälp med hemuppgifterna om det behövs.

Anmälan

Du behöver ha kommit överens med en behandlare inom Habiliterig & Hälsa att delta i den här kursen.

Och en av dina föräldrar måste ha gått i en grundkurs om autism (6-12 timmar) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Du eller någon av dina föräldrar kan anmäla intresse att delta med ett Bank-ID. Om ni inte har det kan ni ringa till oss.

Om det inte finns någon kursomgång att anmäla sig till, är den här terminens kurser över.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
Tisdagar, 15.00-16.16, Habiliteringscenter Haninge 28 Mar 2023 to 13 Jun 2023 12 Mar 2023 3 free of 8 Read more and apply