Kontakt – social färdighetsträning

Information

Anordnas på flera mottagningar inom Habilitering & Hälsa.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Patienter

Kursansvarig
Habilitering & Hälsa

För barn och ungdomar, 9-17 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En insats i grupp för att få bättre självförtroende i samspel med andra. 4-8 barn/ungdomar träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare. Tre gånger hålls en parallell föräldraträff.

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare. Det är olika grupper för barn som är 9-13 år och ungdomar som är 14-17 år.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 barn eller ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Dina föräldrar är också med i en samtalsgrupp. Den gruppen träffas tre gånger. Det är för att föräldrarna också ska lära sig om det som vi pratar om.

Anmälan

Om du tror att du vill vara med, är det en av dina föräldrar som anmäler att du är intresserad här på webben. Efter anmälan hör en av gruppledarna av sig till föräldern för att ge mer information och se om Kontakt passar dig. 

Föräldern behöver ha deltagit i grundkursen på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter innan du deltar i Kontakt.

Course instances

Instance Date Deadline for application Available places
Cancelled Onsdagar, 15.00-16.30, HC Liljeholmen, 14-17 år 21 Sep 2022 to 14 Dec 2022 1 Aug 2022 4 free of 10 Read more and apply