Samhällets stöd - en föräldrakurs för information och erfarenhetsutbyte

Information

logo

Enhet
Habiliteringens resurscenter

Målgrupp
Föräldrar

Kursansvarig
Habiliteringens resurscenter, 08-123 351 50, habresurscenter.slso@regionstockholm.se

För föräldrar till barn, 5–12 år, med funktionsnedsättning. Vid tre träffar ges information om samhällets stöd. Kursen blir också ett forum för att utbyta erfarenheter med andra föräldrar.

I gruppen får du information om samhällets stöd: från kommunen, skolan och stöd till dig som förälder och anhörig. Ett syfte med gruppen är att ge möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan föräldrar. Du får gärna ta med dig frågor som rör samhällets stöd som vi kan ta upp och diskutera i gruppen.

Det blir tre gruppträffar. Första tillfället fokuserar på barnet, andra på föräldern och det tredje på framtiden. Det är önskvärt att du deltar vid samtliga kurstillfällen. 

Kursledare är Eva Forss, socionom, och Helena Bjerkelius, socionom.

Kursen är en habiliteringsinsats och noteras i barnets journal.


Bemötandefrågor och förhållningssätt vid funktionsnedsättning ingår inte i denna kurs. Har du behov av individuell rådgivning kan du i stället boka en tid med Habilitering och Hälsas rådgivning

Om du är anhörig till någon som har adhd/add som enda diagnos hänvisas du till kurserna på Adhd-center. Du kan inte gå den här kursen.

 

Om ingen kursomgång visas, så finns det ingen kurs att anmäla sig till nu.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
There is nothing to show.