Läsa tillsammans - anpassad bokläsning

Information

logo

Enhet
Habiliteringens resurscenter

Målgrupp
Mor- och farföräldrar,Föräldrar

Kursansvarig
Habiliteringens resurscenter, 08-123 351 50, habresurscenter.slso@regionstockholm.se

För dig som har barn eller barnbarn, 0-8 år, med funktionsnedsättning. En digital föreläsning om hur lässtunder kan skapa möjlighet till samspel och kommunikation. Föreläsningen avslutas med en frågestund. Du kan sedan boka tid för att låna böcker

En digital föreläsning om att läsa tillsammans med barn. Vi ger exempel på hur du kan göra lässtunden till ett tillfälle för samspel och delaktighet. Vi visar exempel på böcker som lockar till läsning och anpassningar med bildstöd, tecken och enkel samtalsapparat. Vi kommer även att gå igenom hur du kan anpassa den fysiska miljön för att göra den mer tillgänglig för bokläsning. Föreläsningen avslutas med en frågestund. .

Efter föreläsningen har du möjlighet att boka egen tid för besök i vårt bibliotek. Vid det besöket får du hjälp att hitta och låna böcker som passar för ditt barn.

Kursen är en habiliteringsinsats och noteras i barnets journal.


Anmälan

Om du är anhörig till någon som har adhd/add som enda diagnos hänvisas du till kurserna på Adhd-center. Du kan inte gå den här kursen.

Bekräftelsemejl på anmälan kan hamna i skräpposten. Tänk på att titta där om du inte får något.

Under Frågor och svar hittar du mer information om anmälan.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
Tid: 13.00-14.30 16 Apr 2024 2 Apr 2024 14 free of 15 Read more and apply