Att bli vuxen – grupp för ungdomar med autism

Information

Den här gruppen anordnas på flera mottagningar inom Habilitering & Hälsa.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Patienter

Kursansvarig
Habilitering & Hälsa

För ungdomar, 15-17 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En grupp med tre till sex ungdomar som träffas tillsammans med två samtalsledare. Gruppen ses fem gånger och pratar om saker som är viktiga när man håller på att bli vuxen.

Vi pratar om att bli vuxen; att flytta hemifrån, skaffa jobb, vänskaps- och kärleksrelationer. Du som deltar behöver inte känna att du måste prata, det går bra att delta genom att lyssna och dela med sig i den mån det känns bra. Inför start skickar vi hem informationsmaterial till dig, och du får möjlighet att tycka till om och rangordna de teman som du skulle vilja att vi pratar om.

Första gången du kommer börjar vi med att presentera oss. Vi går därefter igenom de olika teman som vi valt och sätter upp mål för vad vi vill få ut av gruppen. De följande gångerna kommer vi att varva våra samtal med filmklipp. Vi har också miniföreläsningar eller frågestunder med personer som är proffs på det som vi pratar om, till exempel en kurator eller barnmorska från ungdomsmottagningen eller en jobbcoach från arbetsförmedlingen.

Intresseanmälan

Du kan anmäla intresse att delta och du får besked om du fått en plats efter sista anmälningsdag.

Course instances

Instance Date Deadline for application Available places
Habiliteringscenter Liljeholmen barn (5 occurences) 7 Oct 2021 to 27 Oct 2021 13 Sep 2021 3 free of 6 Read more and apply
Habiliteringscenter Haninge barn (5 occurences) 20 Oct 2021 to 24 Nov 2021 15 Oct 2021 2 free of 6 Read more and apply