Att flytta hemifrån

Information

Enhet
Habiliteringens resurscenter

Målgrupp
Patienter,Närstående

Kursansvarig
Habiliteringens resurscenter, 08-123 351 50, habresurscenter.slso@sll.se

För personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning 17- 25 år tillsammans med närstående.

En del ungdomar flyttar hemifrån så fort de tagit studenten. För andra dröjer det många år. För dig med funktionsnedsättning kan det vara bra att tänka till lite extra och förbereda dig väl inför att du får en egen bostad, även om det är flera år kvar. Vi erbjuder en kurs för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Du får gärna ta med dig din familj. Ni får information och tips inför att flytta hemifrån och en rundvisning i vår visningsmiljö med hjälpmedel och tips som kan göra det enklare att klara sig själv.

Tillägg:
På grund av Corona/Covid-19 är kursens upplägg förändrat enligt följande: Du får gärna ta med dig en familjemedlem. Vid utbildningstillfället kommer ni att få information och tips inför att flytta hemifrån. (Vilket kommer ske i grupp där alla kan sitta med avstånd). Därefter kan ni boka ett ytterligare besök för en individuell visning i vår visningsmiljö.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
There is nothing to show.