Samtalsgrupp för dig som har en partner med autism

Information

logo

Erbjuds på Habiliteringscenter Stockholm vuxen, Habilitering & Hälsa, Region Stockholm.

Enhet
Habilitering & Hälsa

Målgrupp
Närstående

Kursansvarig
Habiliteringscenter Stockholm vuxen, Habilitering & Hälsa

För dig som är partner till en person med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Det krävs inga förkunskaper för att delta i gruppen.

Gruppen träffas fem gånger. Varje tillfälle utgår från ett tema, exempelvis kommunikationen med din partner, det sociala livet och att få en bra vardag. Det finns tid att dela erfarenheter, tankar och känslor med övriga deltagare. Det ingår också viss diagnosinformation och information om möjliga stödinsatser från samhället och hälso- och sjukvården.

Ett viktigt inslag är att mötas runt erfarenheter av att ha en partner med autism. Tips och råd från andra kan ofta vara användbart i vardagen.

Gruppen leds av kurator och psykolog med erfarenhet av att möta vuxna med autism och deras närstående.

Vi kan tyvärr inte ha tolk på den här gruppen.

Intresseanmälan

När du anmält intresse att delta tar vi kontakt med dig för ett kortare avstämningssamtal. Då kommer vi också överens om gruppen passar dig.

Bekräftelsemejl på din intresseanmälan kan hamna i skräpposten. 

Om ingen kursomgång visas

Om inget visas, finns det inga aktuella kursomgångar att anmäla sig till. Nästa termins kurskatalog läggs upp i mitten av juni respektive mitten av december.

 

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
Samtalsgrupp våren 2025 Continuous 15 Dec 2024 Unlimited Read more and apply