Föräldrastress - strategier för att orka

Information

logo

Enhet
Habiliteringens resurscenter

Målgrupp
Närstående

Kursansvarig
Habiliteringens resurscenter, 08-123 351 50, habresurscenter.slso@regionstockholm.se

För dig som är förälder till barn 0-17 år med funktionsnedsättning och har hög nivå av stress med koppling till ditt barns problembeteenden.

Har du en konstant känsla att du inte räcker till? Blir du lätt arg i konfliktsituationer med ditt barn? Har ditt barn problem att hantera sin ilska eller andra känslor? Den här föreläsningen handlar om hur konstant stress påverkar föräldraskapet och hur barnets svårigheter påverkar föräldrastress. Vi kommer även prata om faktorer som kan öka eller minska risken för långvarig stress och ge konkreta tips för att förebygga en negativ spiral av ökad stress i familjen. Vid föreläsningen kommer du att få förslag på konkreta strategier som kan hjälpa dig att behålla lugnet i svåra situationer med ditt barn.


Kursen är en habiliteringsinsats och noteras i barnets journal

 

Anmälan


Om du är anhörig till någon som har adhd/add som enda diagnos hänvisas du till kurserna på Adhd-center. Du kan inte gå den här kursen.

Bekräftelsemejl på anmälan kan hamna i skräpposten. Tänk på att titta där om du inte får något.

Under Frågor och svar hittar du mer information om anmälan.

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
Tid: 13.30-16.00 15 Nov 2024 1 Nov 2024 Reserve list
4 in queue
Read more and apply